Ohje onnistuneeseen tinkimiseen

Perjantai 23.2.2018 klo 10:34 - Pete

Tämä toimintaohje vapaasti käytettävissä myös muille pienille kivijalkaliikkeille :)

....

Arvoisa tinkaava asiakas. Arvostamme pyrkimystänne minimoida tuotteen hintaa, se on taloudellisesti rationaalista! Koemme kuitenkin hieman yksipuolisena sen, että toimenpiteenne kohdistuu ainoastaan jälleenmyyjän eli meidän katteeseen. Suosittelemmekin että otatte yhteyttä ensin seuraaviin allaoleviin tahoihin ja neuvottelette tuotteelle ensin heidän kanssaan sopivat alennusprosentit. Kun ne ovat tiedossa, voitte palata asiaan jolloin voimme laskea tuotteen lopullisen hinnan:

VEROHALLINTO (puhelinnumero)
TUOTTEEN TOIMITTAJA / TUKKU (puhelinnumero)
TYÖELÄKELAITOS (puhelinnumero)
MAKSUPÄÄTETOIMITTAJA mikäli aiotte maksaa kortilla (puhelinnumero)
LIIKKEEN VUOKRANANTAJA (puhelinnumero)
SÄHKÖYHTIÖ (puhelinnumero)
VAKUUTUSYHTIÖ (puhelinnumero)
LIIKKEEN KIRJANPITÄJÄ (puhelinnumero)

Kiitämme yhteistyöstä!

2 kommenttia . Avainsanat: Tinkiminen, kivijalkaliike, huumori

Suuret setelit

Keskiviikko 27.4.2016 - Pete

K: Miten Kenkäkingi hinnoittelee käytetyn tavaran?

V: Myyntihintaan vaikuttaa ennen kaikkea sisäänostohinta, ts. hyvästä tavarasta joutuu yleensä maksamaan itsekin enemmän. Sellainenkin nyrkkisääntö on, että huippukuntoisenkaan yksilön hintalappu ei saisi olla liikkeessä kuin maksimissaan puolet vastaavan uuden arvosta. Toki voi olla jotain poikkeuksia kuten ettei vastaavia uusia enää saa (esimerkiksi Toisen maailmansodan aikainen US Navyn paita, jossa hyväksymme myös selkeähkön reiän). Ennen hyllytystä tehdyt korjaukset ja huollot eivät yleensäkään voi sinällään suoraan näkyä hintalapussa, mutta tavaran pitää normaalisti olla vähintäänkin ehjää. Tästä syystä Kenkäkingi on hyvinkin valikoiva sisääntulevan tuotteen kunnosta. Ehjä ei suinkaan tarkoita ettei käytönjälkiä esiintyisi, se on osa tavaran historiaa. Vintage-kunto ei ole sama kuin uuden kunto.

K: Saako Kenkäkingissä tinkiä?

V: Totta kai, emme siitä pahastu sillä se kuuluu second hand -"genreen". Niin tekee Kenkäkingikin sisäänostaessa, koska se on oikeastaan ainoa keino yrittää pitää jälleenmyyntihinta järkevänä. Se vaan, että Kenkäkingi ei voi taata asiakkaan tinkimisen johtavan haluttuun lopputulokseen :) Kenkäkingi kun pyrkii alkujaankin hinnoittelemaan tavaran mahdollisimman asiakasystävällisesti, tästä syystä alennusmyyntejäkään emme juurikaan harrasta. Ne ovat tyypillisesti halpatuontimassatuotteita, joissa marginaalit ovat sellaiset että reipas alennusmyyntikään ei välttämättä vielä mene tappiolla. Tinkimistä toki liikkeessä voi helpottaa, jos ostaa kerralla usempaa tuotetta tai muita palveluja ;) Kenkäkingi ei voi myydä tavaraa hinnalla. Myymme sitä mahdollisimman hyvällä ja jatkuvalla hinta/laatu -suhteella ja se erottaa liikkeen esimerkiksi kirppiksistä.

K: Mutta samaa kamaa löytyi juuri nettikirppikseltä tai vaikka Uffilta halvemmalla?

V: Kenkäkingi ei myy lahjoitettua tavaraa eteenpäin vaan haluaa hyvittää siitä mahdollisuuksien mukaan aina jollain tavalla. Lahjoitukset ja hyllyyn päätymättömät kamat hyödynnämme muuten ei-kaupallisesti kuten esimerkiksi teatterirekvisiitaksi. Kingi maksaa mm. vuokraa ja verot, mitä kuluja nettikirpparilla yksityishenkilölle harvemmin tulee. Ja ennen kaikkea Kenkäkingi takaa myymänsä tuotteen kunnon ja on nähnyt varmasti keskimääräistä enemmän vaivaa saadessaan tuotteen liikkeeseen ja hyllyyn asti. Kirppikseltä ostaessa jopa suutarille on tullut tarkemmin tutkiessa ikäviä ylläreitä, vaikka hänellä onkin harjaantuneet silmät, mutta tätä riskiä Kenkäkingistä ostettaessa ei enää ole. Joissain tavaroissa on totta kai parempi kate (= halvempi sisäänostohinta tai ei yhtään huollettavaa), mutta vastavuoroisesti jotkut tuotteet menevät jopa omakustannehintaan vain koska niitä on mukava tarjota asiakkaille. Unohtamatta sitä että suutarina voimme tarjota mahdolliseen löytöön myös haluttuja modauksia edullisesti tai parhaassa tapauksessa jopa kaupan päälle.

K: Onko Second Hand hyvä bisnes?

V: Ei, jos katsoo vain kirjanpitäjän antamaa kuukausiraporttia. Helsingin asiakasvirtojen äärellä voisi konsepti olla helpommin tuottava, mutta Kingi on keravalainen yritys ja haluaa pysyäkin keravalaisena, koska Keski-Uudellamaalla ei vastaavia liikkeitä yksinkertaisesti ole. Mutta Second Hand on mielekästä, eettistä ja ennen kaikkea sellaista palvelua, joka houkuttelee laatutietoiset asiakkaat tutustumaan myös suutariin. Eli tervetuloa penkomaan ja turisemaan, edelleenkään ei ostopakkoa :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hinnoittelu, tinkiminen