Crazy Days

Torstai 3.3.2016 klo 10:10 - Pete

Kun Crazy Day järjestettiin ekan kerran viime vuonna tyhjillään olevassa Anttilan kiinteistössä, arvoin ehtiikö juuri ovensa avannut Kenkäkingi mukaan. Hyvin ehti, sain kasattua kivan esillepanon ja kokemus oli varsinkin ihan uudelle liikkeelle hieno. Tapahtuma kantoi pitkälle vuotta ja liike sai kerralla tosi hyvin näkyvyyttä.

Ensi lauantaina tärähtää uudestaan, tällä kertaa "vallataan" tyhjillään oleva Petterin kiinteistö (Kauppakaari 10). Kenkäkingin kanssa karkeloihin osallistuu Sulokas (www.sulokas.com). Meidät löytää läheltä esiintymislavaa, jossa kuullaan rhythm & bluesia ja nähdään Kerava Designin muotinäytös, jossa myös Kingin second hand on osallisena. Illalla puolestaan on epäviralliset jatkot Panama Jackissa, joita Kenkäkingi myös osaltaan supportoi.

Tällaiset pop up -tapahtumat ovat piristäviä sekä yrityksille että yleisölle. On tekemisen meininki. Viime vuonna porukkaa oli kuin pipoa, eikä tämäkään kerta taida tehdä poikkeusta. Tervetuloa moikkaamaan ja tekemään vaikka laadukkaita ostoksia! Lisäksi kaikista messuilla jätetyistä suutarinhommista saa 10 %:n alennuksen. Vaikka tapahtumaan onkin hyvä varata käteistä, Kingin kojulla myös korttimaksut onnistuvat.

Crazy Day Pop Up -tapahtuma 5.3.2016 klo 10-16 Kauppakaari 10

Crazy Rock´n Pin-Up Show Panama Jackissa 5.3.2016 klo 16.30 alkaen

LISÄTIETOJA:

Crazy Dayn tapahtumasivut: http://www.crazyday.fi

Crazy Day Facebookissa: https://m.facebook.com/crazydaykerava/

Crazy Rock´n Pin-Up Show Panama Jackissa: https://www.facebook.com/events/554203164745337/

sulokas_mainos.jpg

FB_IMG_1455863620076.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kenkäkingi, Sulokas, Crazy Day

It´s In the Bag

Sunnuntai 7.2.2016 klo 18:32 - Pete

Vaikka olen mies, myönnän olevani jonkin sortin laukkufriikki. Minua kiehtoo laukkujen henkilökohtaisuus ja hyödyllisyys arjessa, kun kannamme niissä isohkoa osaa elämäämme ja muistojakin mukanamme. Vaikka monet miehet pärjäävätkin aika pitkälle taskujen tuomalla kuljetustilalla, varsinkin naisille laukut ovat tärkeä osa identiteettiä.

Itselleni Roman Polanskin elokuva Yhdeksäs portti oli joskus sikäli tärkeä, että siinä näin Johnny Deppin esittämällä päähenkilöllä yhden mielestäni hienoimmista kantovälineistä koskaan, Ranskan armeijan laukun vuodelta 1935. Sitä en ole valitettavasti päässyt vielä kenttätestaamaan sen harvinaisuuden takia (vaikka reprojakin toki olisi saatavilla), mutta Suomen armeijan suosittu nasselaukku ei paljoa varmaan häviä tälle. Omaani tein joskus kiinnitykseen vielä pienen parantavan modauksen ja se toimii kyllä mainiosti esimerkiksi reissuilla kevyenä päivälaukkuna: opaskirja/kartta, juomapullo ja pieni sateenvarjo kulkee hyvin mukana. Varsinainen arkilaukkuni onkin aika raskas kuten yrittäjän taakka :) Se painaa tyhjänäkin melkein kaksi kiloa, mutta uskon että se tulee kyllä kestämään koko ikäni. Paras onkin kun ei ollut ihan halpa, mutta minun oli pakko hankkia se jo ammatillisessakin mielessä nähdäkseni konkreettisesti millainen on tuote, jolle valmistaja antaa vaatimattoman sadan vuoden takuun.

Reppuja en ole itse sitten kouluaikojen juuri käyttänyt, mutta ovathan nekin käteviä kapineita. Makuja on monia ja yksi suosikeistani vähän isommista viikonloppukokoisista laukuista on Marimekon seilori, joka on saanut inspiksen merimiessäkeistä mutta sitä on muutettu vieläkin käytännöllisemmäksi jatkuvaan käyttöön. Suomalaisista myös vanha kunnon Three Bags, valitettavasti jo konkurssiin mennyt, teki tosi hienoa jälkeä. Totta kai omat henkilökohtaiset mieltymykset näkyvät aika paljon Kenkäkingin hyllyllä, en sitä kiistä. Liikkeen ensimmäisessä inventaariossa rakkaudella poimittuja second hand -laukkuja oli jo yli sata kappaletta ja määrä sen kun vain tuntuu kasvavan. Laukut liikkuvat helpommin, niissä kun ei se koko, vaikka tärkeä toki onkin, ole kuitenkaan niin ratkaiseva myymisen kannalta kuin vaikka kengissä tai rotseissa. Tuskin valikoima koskaan laajenee aivan sinne terävimpään luksusosastoon kuten Vuittoniin, Gucciin tai Hermesiin, mutta mielestäni laatu ei sinänsä kalpene niiden rinnalla jos yhtälöstä riisutaan tällaisten brändien gloria ja hyväksytään se, että laukku on käyttöesine eikä dustbagia tarvitseva koko ajan varottava koru. Sitäpaitsi väitän, etteivät esimerkiksi Kenkäkinginkin myynnissä olevat uudet Sulokkaan upeat käsilaukut häviä suurten merkkien vastaaville laadussa ja tyylissäkään yhtään.

Korjaavan suutarin näkökulmasta laukuissa on muutama enemmän kriittinen kohta: vetoketjut ja kantohihnat tai -kahvat. Maalaisjärjelläkin ajateltuna nehän ne kovimmille käytössä joutuvat. Kyllähän laukun pitäisi kestää kokonsa mukainen oletettu paino, ja ihmetyttääkin usein eikö valmistajilla ole mitään omatuntoa kun ne päästävät ulos välillä tosi heppoisia ratkaisuja.Vai onkohan kyseessä vain vallalla oleva kertakäyttökulttuuri, jossa tahdotaan myydä vain yhä enemmän rojua, sitä samaa mitä myydään uutena kirppiksillä. Onko sadan vuoden takuu huonoksi bisnekselle? En usko, sillä ajat muuttuvat kun ruvetaan ymmärtämään että vähemmän on loppujen lopuksi enemmän kaikille.

Kuvissa joitakin Kenkäkingissä myytävänä olleita/olevia laukkuja:

FB_IMG_1454793264165.jpg

FB_IMG_1454793393024.jpg

20160206_134553.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laukut, second hand, laatu, Sulokas