Oodi makkaralle

Tiistai 29.3.2016 klo 10:25 - Pete

Vietin pääsiäisen vaimon ja pojan kanssa Prahassa, jossa olin käynyt kerran aiemmin, viitisentoista vuotta sitten, juuri ennen suurta tulvaa. Pistin merkille, että tänä aikana maalla on kuitenkin ilmeisesti mennyt hyvin, talous on selkeästi kasvanut Saksan rinnalla. Autokanta on melkoisen uutta ja siellä täällä on paljon kaiken kokoisia ja kaikenlaisia yrityksiä ja hyvä meininki päällä jollaista soisi näkevän täälläkin. Ja ennen kaikkea ne perinteiset tsekkiherkut... mmm.


Kevät oli jo aika pitkällä Prahassa, pääsiäisestä alkaa varsinainen turistisesonki. Nytkin niitä (meitä) jo riitti varsinkin Kaarlensillan lähistöllä. John Lennon Wall eli kuuluisa seinä, jonne jengi on maalannut vapaamuotoisesti omaa taidettaan, oli muuttunut täysin. Vissiin joku vuosi sitten joku taideporukka oli vetänyt seinän kokonaan valkoiseksi, mutta pian se oli taas uusien visioiden ja tervehdysten peitossa, joskin tietty ihan erinäköisenä. Mutta kehitys kehittyy ja viereenkin oli noussut John Lennon Pub, jonka sisustus oli pitkälti Beatles-teemainen. Vaclavin aukion läheltä, Mustekin metroaseman suulta, löytyy puolestaan aika hillittömän kokoinen levy- ja leffakauppa Bontonland Megastore, josta tarttui ainakin tätä kirjoittaessa soiva Rory Gallagherin tuplakokoelma. Totta kai myös se U Fleku piti käydä tarkistamassa, mutta eihän tietenkään mikään ollut vuonna 1499 perustetussa panimoravintolassa viidentoista vuoden aikana muuttunut.

Ja eihän sitä ihan malttanut olla katsomasta Prahaa myös työvinkkelistä käsin. Vierailu suuressa kenkäkaupassa Batassa ei tarjonnut suurempia elämyksiä, peruskamaa ja perusmerkkejä. Second hand -puolelta olin sopinut tapaamisen Bohemian Retro Vintageen, joka on kenties Prahan kuuluisin alan liike. Pientä ja täyteen ahdattua puotia emännöi ystävällinen Rebecca. Poimin sieltä muutaman helmen, jotka pienen fiksauksen jälkeen laitan Kenkäkingiin esille suurinpiirtein omakustannehintaan. Varsinkin lätkäfanille tarjolla olisi hauska kapine ilmeisesti vuodelta 1982, eli mukana myös CCCP ja DDR, katso kuva alempaa.


Hard Rock Cafen läheltä tsekkasin myös pienen antiikkipuodin, jota piti vanhempi herra joka itsekin selkeästi taisi pitää myymästään militariasta. Sielläkin olisi ollut toki pari harkitsemisen arvoista esinettä, kuten 60-luvun Matchbox-autoja ja muutama mielenkiintoinen laitekilpi, mutta pyynti näille oli sen verran kova, että en jaksanut jäädä tinkaamaan. Pitää muistaa että Kingissäkin sen hintalapun pitää olla järkevä.


Tosi paljon tuli käveltyä ja pieniin suutarinhommiinkin jouduin kun toisesta buutsistani yksi sisäsauma rupesi sen verran irvistämään että akuutti rakkovaara tuli ilmeiseksi. Tarvitsin pikakonstiksi sen peittämiseen teippiä, jota ei tietenkään ollut, mutta vaimo keksi että Finnairin matkatavaratageissä on käytettynäkin hyvä liimapinta, joten sillä homma hoitui ja seuraavatkin kilsat olivat tuskattomia. Sen sijaan hotellihuoneen lämpötila ei ollut vaan ihan optimaalinen, kun viileään tottuneelle skandille se muistutti pikemminkin huonosti lämmitettyä saunaa. Lisäksi Keravan hiljaisuuteen virittyneelle korvalle miljoonakaupungin öiset äänet aiheuttivat pientä univajetta, mutta paikataan se kun keretään. Nyt ruvetaan pikaloman jälkeen hommiin ja polttamaan nautittuja kaloreita, moro!

20160326_101016-640x360.jpg

Satuimme keskelle elokuvan kuvauksia.

20160326_150153-480x853.jpg

20160326_150843-480x853.jpg

2016-03-29_08.45.31-320x157.jpg

Bohemian Retro Vintagesta poimin Kenkäkingiin muutaman tuotteen kuten mekaanisen lätkäpelin, tervetuloa katsomaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Praha, second hand, suutari, Bohemian Retro Vintage